top of page

Maatregelen tegen sluipverkeer in Kiezelweg op vraag van Nieuw Nijlen

Bijgewerkt op: 18 jan. 2020


Er moet snel een oplossing komen voor het vele sluipverkeer in de Kiezelweg. Dat heeft mobiliteitsschepen Bert Celis (Groen) geantwoord in de gemeenteraad toen het lot van de smalle baan in Bevel (Nijlen) werd besproken.


Oppositieraadslid Leo Verelst (Nieuw Nijlen) kaartte de situatie aan. "De inwoners van de Kiezelweg tonen zich heel bezorgd over het nog steeds toenemende sluipverkeer in hun straat. Zelfs zwaar vrachtverkeer wringt zich door de smalle landweg, met tal van gevaarlijke manoeuvres als resultaat. De fietsers en wandelaars worden hier werkelijk van de baan gereden. Bovendien kunnen auto's moeilijk wisselen op de smalle baan, desalniettemin wordt er heel snel gereden, ook in de bochten", zegt Leo Verelst.

De Kiezelweg is vaak drukker dan de hoofdbaan Bevel-dorp.

"De Kiezelweg is dus duidelijk de Ring van Bevel geworden. Dit probleem sleept al bijzonder lang aan. We willen niet wachten tot er werkelijk een zwaar ongeluk gebeurt", zegt Leo Verelst.


Alle opties liggen open

Schepen van Mobiliteit Bert Celis (Groen) deelt die analyse. "De baan wordt gebruikt als sluipweg, dat blijkt uit de tellingen die er gebeurd zijn. Daarom willen we nog dit jaar een oplossing vinden. Het is een van die problemen die we prioritair willen aanpakken, nog voor het nieuwe mobiliteitsplan uitgewerkt is", stelt hij.

"Er is al overleg met de buurt geweest. Er is afgesproken dat ze mee gaan nadenken over welke oplossing de beste is. In samenspraak met de bewoners willen we dan snel een beslissing nemen."


"De Kiezelweg is dus duidelijk de Ring van Bevel geworden. Dit probleem sleept al bijzonder lang aan. We willen niet wachten tot er werkelijk een zwaar ongeluk gebeurt", zegt Leo Verelst.

Alle opties liggen blijkbaar nog open. "Ik wil niets uitsluiten van de simpelste oplossing tot de meest technisch geavanceerde toepassingen. We zouden bijvoorbeeld gewoon een tonnagebeperking kunnen en strikt toekijken op de naleving ervan. Of we zouden paaltjes kunnen plaatsen. Een tractorsluis zou ook een oplossing kunnen zijn. Of we zouden kunnen opteren om een zone dertig in combinatie met een trajectcontrole in te voeren. Op die manier zou iedereen die te snel rijdt automatisch geflitst worden. Voor iedereen die zich wel aan de snelheidsregels houdt, zou de route als Bevel-dorp dan de snelste zijn", schetst Celis de mogelijkheden.


Bron: zie afbeelding

93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page