top of page

Bibliotheek Nijlen wordt boerenmarkt

Bijgewerkt op: 2 sep. 2019


Op voorstel van onze schepen van lokale economie besliste de meerderheid dat zij zullen aansluiten bij Boeren en Buren omdat dit de lokale economie zou steunen. De bibliotheek in Nijlen zou volgens hen de perfecte locatie zijn om als afhaalpunt (Buurderij) te dienen.


Nieuw Nijlen is geen voorstander. Waarom niet lichten we graag toe.


Wat is het?

Boeren en Buren is een netwerk voor de verkoop van vlees, groenten, fruit rechtstreeks van de boer op het veld aan de consument. Een systeem waarbij de klant via internet een bestelling plaatst bij een boer of teler en die bestelling kan dan afgehaald worden op een bepaalde plek: de “Buurderij”.


Onze visie

Eerst en vooral zijn wij van mening dat zo’n initiatief niet aan een gemeentebestuur is om in te richten, zij moet neutraal zijn en geen handelaars voortrekken of voorkeursbehandeling geven. De voorgestelde locatie; de bibliotheek met zijn nieuwe en dure inrichting lijkt ons totaal ongeschikt om een boerenmarkt te organiseren. De drukte en vuiligheid die zo’n markt met zich meebrengt zal de andere bezoekers en lezers mogelijk storen.

Verder stellen wij ons vragen bij wat betreft lokale economie en wie hier nu werkelijk beter van wordt? De boeren van Groot-Nijlen die eigen producten zouden kunnen aanbieden krijgen wij op één hand geteld.

Bovendien kan iedere boer uit België en Nederland zijn producten via ‘Boeren & Buren’ tot in Nijlen laten leveren. Van “lokale” economie kunnen we dus niet echt spreken. Integendeel, onze lokale handelaars krijgen er extra concurrentie bij. Een reden te meer voor Nieuw Nijlen om tegen dit voorstel te stemmen.


Tussenkomst gemeenteraad

Luister in het onderstaande filmpje naar de tussenkomst van ons gemeenteraadslid Leo Verelst.
256 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page