top of page

Nieuwe school in Kessel staat scheef

nieuwbouw stilgelegd Kessel
Werken aan het nieuwe schoolgebouw in Kessel dorp stilgelegd wegens scheve constructie! (foto: AG)

Tijdens de eerste gemeenteraad van het nieuwe jaar 2024 vroeg Danny Kerkhofs van Nieuw Nijlen naar de stand van zaken betreffende de bouw van de nieuwe school achter de kerk in Kessel – het zoveelste prestigeproject van onze burgemeester. Nieuw Nijlen had namelijk opgevangen dat de bouwwerken waren stilgelegd wegens problemen.

Op 9 januari jl. was het weer een typische gemeenteraad: niks speciaals te melden door de schepenen en onze burgemeester. Daarom de vraag van Nieuw Nijlen (oppositie) wat de problemen zijn met de nieuwbouw van de gemeenteschool in Kessel Dorp. Budget van de bouwwerken: 9,3 miljoen euro, centjes van ons allemaal, want geen enkele subsidie is al toegekend.

De schepen van Openbare Werken heeft inderdaad bevestigd dat de bouwwerken zijn stilgelegd aan één gebouw omdat dit scheef staat. Hopelijk wordt het geen lang uitgerekte procedure. Via een minnelijke schikking wordt getracht een oplossing te vinden.

Nieuw Nijlen heeft erop aangedrongen dat de gemeente op zijn strepen staat en ervoor zorgt dat de aannemer de nodige aanpassingen doet zonder meerkost voor de belastingbetaler. We willen een gebouw dat veilig is en op termijn ook veilig blijft voor onze schoolkinderen. En verder willen we ook dat meerkosten vermeden worden en dat het budget niet onnodig overschreden wordt.


Een artikel hierover kan gelezen worden op de website van Gazet van Antwerpen

149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page