top of page

Zwembad van Nijlen dicht. Wat nu?

Bijgewerkt op: 18 jan. 2020Begin 2019 al bleek dat ons gemeentelijk zwembad er slecht aan toe is. Daarom vroeg Nieuw Nijlen tijdens de gemeenteraad van februari wat de meerderheid van plan is met ons gemeentelijk zwembad.


Geen paniek, zo leek het. Het zwembad zou verder open kunnen blijven. Dit zou wel zo’n 1,5 miljoen euro kosten voor tien jaar! Intussen zou een nieuw onderzoek wel duidelijkheid brengen hoe het nu verder moet, en er zou dus tijd genoeg zijn om te kiezen wat er ondernomen moet worden. Helaas is het nu duidelijk dat het allemaal véél erger is dan voorgesteld werd. Daarom moet het zwembad omwille van veiligheidsredenen onmiddellijk dicht!


Welke keuze er ook gemaakt zal worden voor de toekomst van het zwembad: ze kosten allemaal handenvol geld, behalve als we het zwembad gewoon gesloten houden natuurlijk. Een nieuw zwembad kost immers al gauw zo’n 7 à 10 miljoen euro (cfr andere gemeenten).

Tijdens diezelfde gemeenteraad van februari vroegen wij van Nieuw Nijlen om alle geïnteresseerde inwoners te betrekken in dit belangrijke dossier. Wij vinden dat de Nijlenaars toch mee moeten kunnen beslissen waar hun centen naartoe gaan? Want naast de investering voor een nieuw zwembad, draait het zwembad nu al elk jaar zo’n half miljoen euro verlies. Dit verlies wordt steeds bijgepast door de belastingbetaler: onze inwoners, u dus…Wij roepen de meerderheidspartijen op: geef iedereen de kans om zijn mening te geven en maak dan de juiste keuze. Een keuze die gedragen wordt door alle inwoners van onze gemeente. Want de inwoners van Bevel, Kessel en Nijlen betalen hoe dan ook de rekening. Ook van iedereen van buiten Nijlen die ons zwembad komt gebruiken.


Laat gerust horen wat u erover denkt. Wilt u nog een zwembad in Nijlen of niet? Moeten we het oude verbouwen? Of wilt u een gloednieuw zwembad in Nijlen? Of misschien verdelen we beter de kosten en bouwen we een regionaal zwembad samen met de buurgemeenten?


565 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page